Mijzelf

Uitvaartverzekering voor mijzelf

Het regelen van uw eigen uitvaart terwijl u nog in leven bent kan wellicht vreemd aanvoelen. Desalniettemin ontzorgt het vooraf bepalen van uw uitvaartwensen en het regelen van een uitvaartverzekering die aansluit op uw persoonlijke voorkeuren. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw nabestaanden. Hoe kunt u een uitvaartverzekering voor uzelf afsluiten? En waar dient u op te letten bij het afsluiten van een dergelijke verzekering? In dit artikel wordt u op weg geholpen.

De eerste stap: wat zijn uw uitvaartwensen?

Om een uitvaartverzekering af te sluiten die aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen, is het van belang de uitvaartwensen in kaart te brengen. Bij uitvaartwensen kunt u denken aan het soort uitvaart, muziek en bijvoorbeeld catering. Indien gewenst kunt u de uitvaartwensen bespreken met dierbaren. Dit schept duidelijkheid wat betreft het soort uitvaart wat u voor ogen heeft. Indien u dit ongemakkelijk vindt, kunnen de uitvaartwensen ook vastgelegd worden bij een uitvaartverzekeraar.

Bespreek uw uitvaartwensen met de uitvaartverzekeraar

Wellicht bent u benieuwd naar de uitvaartmogelijkheden? Indien u vragen heeft of inspiratie wenst op te doen kunt u verschillende uitvaartmogelijkheden vergelijken of in gesprek gaan met een uitvaartconsulent werkzaam bij één van de uitvaartverzekeraars. Deze kunnen steun bieden bij het vastleggen van uw uitvaartwensen en eventuele vragen beantwoorden.

Adviesgesprek

Bent u op zoek naar advies? Bepaalde uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid een adviesgesprek aan te gaan om uw uitvaartwensen en persoonlijke situatie in kaart te brengen. Deze adviseur komt bij u thuis op bezoek en biedt advies op maat gepresenteerd in een adviesrapport. Dit rapport kunt u vervolgens delen met de nabestaanden, zodat zij op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen. Aan een dergelijk gesprek zijn wel kosten verbonden.

Een uitvaartverzekering afsluiten

U kunt op verschillende manieren een uitvaartverzekering afsluiten. Zo is het mogelijk online of telefonisch een uitvaartverzekering af te sluiten bij één van de verschillende uitvaartverzekeraars. Indien u eenmaal duidelijk voor ogen heeft wat uw uitvaartwensen zijn, kunt u op zoek gaan naar een uitvaartverzekering die qua vorm en inhoud aansluit op uw uitvaartwensen.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

U kunt zelfstandig op de websites van de verschillende uitvaartverzekeraars uw premie berekenen. Afhankelijk van uw wensen en de aangeboden dekking, kan de premie bij de diverse uitvaartverzekeraars uiteen lopen. Het maken van een gedegen vergelijking helpt een dekkende uitvaartverzekering te vinden tegen de laagst mogelijke premie. Bent u op zoek naar een uitvaartverzekering voor u en uw partner samen? De mogelijkheid bestaat om samen één enkele polis voor beide personen af te sluiten. Voor meer informatie kunt u onze pagina over de tweelevenpolis raadplegen.