Dela

Dela uitvaartverzekering

Op 11 maart 1937 is de begrafenisvereniging ‘Draagt Elkanders Lasten’ opgericht, waaruit de Eindhovense coöperatie DELA is voortgesproten. DELA is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse uitvaartverzekeraar met om en nabij de drie miljoen leden. DELA heeft op dit moment zo’n 13 crematoria en 47 uitvaartcentra in Nederland. De coöperatie, hoewel opgericht te functioneren als uitvaartverzorger- en verzekeraar, is de laatste jaren ook diensten en verzekeringen aan gaan bieden die niet direct in verband staan met de uitvaart.

Voor- en nadelen DELA

Voordelen:

  • Uitkering van de verzekering in natura; alles wordt precies zo geregeld als in de polis vastgelegd zonder onverwachte extra kosten. Er is tevens een bedrag beschikbaar ter vrije besteding, afhankelijk van het gekozen uitvaartplan.

  • De invulling en zorg voor de uitvaart worden grotendeels uit handen genomen, waardoor nabestaanden daar minder druk mee zijn.

  • Het is ook mogelijk een geldbedrag voor de uitvaart te verzekeren, om bijvoorbeeld vrijelijk voor een andere uitvaartverzorger te kunnen kiezen of de uitvaart in het buitenland te laten plaatsvinden.

  • Goed verzekerd; het verzekerde bedrag wordt aangepast aan de inflatie.

  • Hoge klantbeoordeling en minimale premiestijging als gevolg van de coöperatievoordelen.

Keurmerken en prijzen

DELA werkt volgens de uitgangspunten neergelegd in het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. In december 2010 is dit keurmerk aan DELA toegekend, wat betekent dat klanten kunnen rekenen op een zorgvuldige klantenservice, en klachtenbehandeling. Daarnaast het DELA het keurmerk Uitvaartzorg toegekend door de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Het keurmerk straalt vertrouwen uit; uitvaartorganisaties met dit keurmerk leveren kwalitatief goede dienstverlening.

Soorten uitvaartverzekeringen

DELA biedt verschillende ‘uitvaartplannen’ aan die zoveel mogelijk aansluiting zoeken op de specifieke wensen van de verzekerde. DELA biedt met name naturaverzekeringen aan: de diensten worden verzekerd in een pakket, hulp bij het regelen van de uitvaart door DELA en uitkering van een vrij besteedbaar bedrag voor eventuele aanvullende wensen. U heeft de keuze uit DELA Uitvaartplan Basis, Plus, Flexibel of Geld. Het plan ‘Geld’ biedt aan de nabestaanden de mogelijkheid een specifiek bedrag te verzekeren aan de hand waarvan zij zelf de uitvaart kunnen regelen.

  Uitvaartplan Basis Uitvaartplan Plus Uitvaartplan Flexibel Uitvaartplan Geld
Diensten verzekerd in een pakket Ja, tot een bedrag van €5.500,-. Ja, tot een bedrag van €5.500,-. Ja, tot een bedrag van €5.500,-. Nee, zelf te bepalen bedrag (minimaal €587)
Vrij besteedbaar bedrag Ja, ter hoogte van €587,-. Ja, ter hoogte van €3.000,-. Ja, zelf te bepalen (minimaal €587) N.v.t.
Uitkering zelf te bepalen bedrag voor de uitvaart Nee Nee Nee Ja

Onder verzekerde diensten kunnen worden verstaan: benodigd personeel om de uitvaart te regelen, vervoer van de overledene, verzorging, standaard kist, rouwbrieven en dergelijke. Het vrij besteedbare bedrag biedt de nabestaanden de mogelijkheid eventuele aanvullende wensen bij de uitvaart in te brengen. Het is bij DELA mogelijk tot uw 75e een uitvaartplan af te sluiten, tevens voor uw partner of kinderen.

Extra diensten DELA

DELA biedt diverse extra, ondersteunende diensten aan:

  • DELA organiseert regelmatig (informatieve) evenementen; open dagen, lezingen, herinneringsbijeenkomsten.
  • DELA biedt veel extra ondersteuning; het is mogelijk naar diverse informatieve telefoonnummers te bellen. De Voor elkaar desk biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid vragen te stellen omtrent schenken, testament of voogdij. Zo bestaat uit ook de lijn nabestaandenzorg, uitvaart-informatielijn en de klachten & complimentenlijn.
  • Het is mogelijk kosteloos een afspraak te maken met een DELA adviseur om in een persoonlijk gesprek uw vragen voor te leggen.
  • DELA Intermediair is een service die de laatste relevante persberichten voor u selecteert. Bovendien wordt een blog bijgehouden met interessante artikelen vergezeld van de visie van experts op actuele en relevante onderwerpen.

Contactgegevens DELA

Telefoonnummer klantenservice 040-2601636
Telefoonnummer uitvaartinformatielijn 
Postadres Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven