Aanpassen uitvaartverzekering

Aangezien de uitvaartverzekering een levensverzekering is, bestaat de kans dat u na een paar jaar besluit dat u aanpassingen wilt doen of misschien de verzekering wel wilt uitbreiden. Of en welke aanpassingen mogelijk zijn is afhankelijk van het soort uitvaartverzekering en de desbetreffende verzekeraar. De knoop voor het uitbreiden van het standaardpakket kan tijdens het afsluiten doorgehakt worden, maar in de meeste gevallen kan een al afgesloten verzekering ook nog uitgebreid worden.

In dit artikel leest u over de mogelijkheden omtrent het aanpassen of uitbreiden van een uitvaartverzekering.

Hoe kunt u de uitvaartverzekering aanpassen?

Een uitvaartverzekering is veelal op jonge leeftijd en in sommige gevallen zelfs door de ouders afgesloten. Door de jaren heen kunnen uw uitvaartwensen veranderen en gewenste aanpassingen zijn dan ook niet ongebruikelijk. Als u aanpassingen wenst aan de natura uitvaartverzekering, dan zal de waarde van de producten en/of diensten veranderd worden. Denk hierbij ook aan het toevoegen of weghalen van een specifieke dienst of product. De betreffende aanpassing zal invloed hebben op de premie.

Wanneer u bij een kapitaalverzekering het kapitaal wilt aanpassen zal dit vanzelfsprekend tevens gevolgen hebben voor de premie. De premie kan afhankelijk van de aanpassing omhoog of omlaag gaan.

Hoe kunt u de uitvaartverzekering uitbreiden?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het mogelijk om het standaard dienstenpakket van de naturaverzekering uit te breiden. Gaat uw voorkeur uit naar een bijzondere manier van uitvaartvervoer, een meer luxe kist of een specifieke catering? Het is dan verstandig om de naturaverzekering zo in te stellen dat er meer uitgekeerd zal worden voor de gewenste extra diensten. Op deze manier kunt u voorkomen dat de extra kosten voor rekening van de nabestaanden komen.

Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk wat betreft de uitvaart. Er zijn zogenaamde ‘uitvaarttrends’ , zoals een duurzame uitvaart, gadgets en gepersonaliseerde uitvaarten. De kans bestaat dat u in de loop der jaren behoefte heeft ontwikkeld om de huidige uitvaartverzekering uit te breiden. Dit is mogelijk, maar houd hierbij wel rekening met een hoger uitvallende premie in het vervolg. Indien u de premie in één keer voldaan heeft, dient u een bepaald bedrag, wederom eenmalig, bij te moeten betalen.

Opzeggen uitvaartverzekering

Bij het aanpassen van de verzekering is het bij de meeste verzekeraars niet mogelijk om van een kapitaal naar een natura uitvaartverzekering te veranderen (en andersom). Indien het wel mogelijk is, komen er vaak flink wat extra kosten bij kijken. Het is dan ook verstandig om in dit geval de overweging te maken om de huidige verzekering op te zeggen en een andere af te sluiten. Soms bent u zelfs voordeliger uit door over te stappen naar een andere verzekeraar of een tweede uitvaartverzekering af te sluiten.