Offerte uitvaartverzekering

Offerte aanvragen uitvaartverzekering

Het maken van een keuze uit en het bepalen van de gewenste dekking van een uitvaartverzekering is geen gemakkelijke opgave. Het afsluiten van de verzekering zelf is dan wel met een muisklik geregeld, echter is het belangrijk deze verzekering goed af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Het verzekerde bedrag dient voor de uitvaart die u voor ogen heeft toereikend te zijn. Ook andere factoren, zoals de keuzevrijheid om de uitvaart naar eigen wens vorm te geven, hoogte van de premie en uitvaartmogelijkheden leggen gewicht in de schaal.

Waarom zou u een offerte aanvragen?

Hoewel het misschien wat raar kan aanvoelen een offerte voor uw eigen uitvaartverzekering aan te vragen, biedt een vrijblijvende offerte helderheid in de dekking en premie van de uitvaartverzekering bij een bepaalde verzekeraar. Dit kunt u bij verschillende verzekeraars doen om de premie en dekking te vergelijken. Op deze wijze bent u er zeker van dat de uitvaart de vorm krijgt die u voor ogen heeft. Bovendien kan u bij de gewenste dekking de meest aantrekkelijke premie zoeken, zodat u niet teveel betaalt voor uw uitvaartverzekering.

Hoe kunt u een offerte aanvragen?

Om een vrijblijvende offerte aan te vragen dient u een idee te hebben van uw uitvaartwensen en de prijs die aan deze wensen verbonden is. Op de websites van uitvaartverzekeraars kunt u een schatting van de kosten maken op basis van de ingevulde wensen. Ook op onze website kunt u de uitvaartkosten berekenen. Op deze manier bent u verzekerd van een toereikende dekking.

U kan er bijvoorbeeld voor kiezen een vast dienstenpakket af te sluiten in de vorm van een natura uitvaartverzekering. Biedt u liever de nabestaanden meer ruimte in de invulling en organisatie van de uitvaart? In dit geval kan u er ook voor kiezen dat er een vrij te besteden verzekerd bedrag vrijkomt. Deze vorm van verzekering is een kapitaal uitvaartverzekering.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen

Door verschillende offertes op basis van uw wensen en het verzekerde bedrag wat u voor ogen heeft aan te vragen, kunt u de premies vergelijken. Ook de mogelijkheden en voorwaarden van de verschillende uitvaartverzekeringen kunnen worden vergeleken. De diverse offertes geven vervolgens duidelijk inzicht in de uitvaartverzekeringen met de laagste premie die voldoen aan uw persoonlijke uitvaartwensen. Het stelt u in staat een bewuste keuze te maken voor een betaalbare uitvaartverzekering die bij u past.

Tot slot: de bedenktijd

Na het opvragen van diverse offertes en het maken van een keuze voor een uitvaartverzekering, zit u nog niet definitief vast aan deze verzekering. U heeft normaliter een bedenktijd van 14 tot zelfs 30 dagen bij bepaalde uitvaartverzekeraars. In de bedenktijd is het mogelijk de verzekering nog kosteloos op te zeggen.