Soorten uitvaartverzekeringen

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Bij de oriëntatie op een voor u passende uitvaartverzekering zal u verschillende vormen van uitvaartverzekeringen aantreffen. Over het algemeen kan onderscheid worden gemaakt tussen kapitaal- en natura uitvaartverzekeringen. Vervolgens kunnen er een aantal bijzondere (meng)vormen van uitvaartverzekeringen worden onderscheiden. Afhankelijk van uw wensen kan u bijvoorbeeld kiezen voor een budget of juist uitgebreide luxe uitvaart. In onderstaand overzicht vind u meer informatie over de verschillende vormen van uitvaartverzekeringen en aanvullende opties.

Kapitaal uitvaartverzekering

Deze vorm van uitvaartverzekering biedt uw nabestaanden een geldbedrag aan de hand waarvan de uitvaart kan worden bekostigd. Enerzijds biedt een geldbedrag uw nabestaanden vrijheid in het bepalen en vormgeven van uw uitvaart. Anderzijds worden de nabestaanden belast met de verantwoordelijkheid van het regelen van de uitvaart. Of dit gewenst is, is een persoonlijke keuze. Bij het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering kiest u voor een (vast) verzekerd bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden.

Meer informatie over de kapitaal uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering onderscheidt zich van een kapitaal uitvaartverzekering nu deze vorm van uitvaartverzekering in plaats van een geldbedrag in natura uitkeren. Dat betekent dat er diensten worden uitgekeerd die worden afgenomen bij de uitvaartondernemer: rouwvervoer, volgauto’s, rouwkaarten en andere zaken die bij de uitvaartverzorging komen kijken. Keuze voor deze vorm van uitvaartverzekeringen biedt minder flexibiliteit, echter belast ook de nabestaanden minder met het regelwerk voor de uitvaart.

Meer informatie over de natura uitvaartverzekering

Combinatie uitvaartverzekering

Indien u in aanvulling op uw natura uitvaartverzekering een vrij besteedbaar bedrag wilt net als bij een kapitaal uitvaartverzekering, kunt u kiezen voor een combinatie uitvaartpolis. Deze polisvorm biedt u naast de vaste uitkering van diensten vanuit uw naturapolis een vrij te besteden bedrag voor eventuele aanvullende wensen bij uw uitvaart.

Meer informatie over de combinatie uitvaartverzekering

Tweelevenpolis

Indien u zich, samen met uw partner, op dezelfde uitvaartpolis wenst te verzekeren kan een tweelevenpolis uitkomst bieden. U betaalt op deze wijze samen maar één premie voor de gedeelde uitvaartverzekering. Bij het overlijden van één van de twee partners, komt de tweelevenpolis eenmalig tot uitkering. Het verzekerde bedrag van beide partners dient daarbij doorgaans hetzelfde te zijn.

Meer informatie over de tweelevenpolis

Koopsom uitvaartverzekering voor ouderen

Een koopsom uitvaartverzekering biedt u, indien een in staat bent eenmalig een groot bedrag te betalen, de mogelijkheid op latere leeftijd een uitvaartverzekering met dekking voor het hele leven af te sluiten. U betaalt de premie dan in één keer om te voorkomen dat uw nabestaanden worden belast met de onverzekerde kosten van uw uitvaart.

Meer informatie over de koopsom uitvaartverzekering

Budget & Luxe uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering staan uw wensen voorop: indien deze wensen eenvoudig en basaal zijn kunt u kiezen voor een budget uitvaartverzekering. In dit geval betaalt u een lage premie en worden slechts hele basale dekkingen geboden. Bent u op zoek naar een zeer uitgebreide dekking waarbij het aan niets ontbreekt: in dit geval biedt een luxe uitvaartverzekering uitkomst.

Meer informatie over een budget of luxe uitvaartverzekering