ASR

A.s.r. uitvaartverzekering

ASR is een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Onder andere Ditzo, Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse zijn hier ook onderdeel van. De ASR verzekeringsgroep is ontstaan in 1997 na enkele fusies en overnames.In 2000 nam Fortis, de ASR groep over. De verzekeringsgroep bestaat nu dus uit een grote verzameling van verschillende soorten verzekeringsproducten.

Voor- en nadelen A.s.r.

Voordelen:

  • Altijd vrije keus uitvaartverzorger
  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Emotionele nazorg meeverzekerd

Nadelen:

  • Alleen op werkdagen tot 17:30 telefonisch bereikbaar
  • Na 75e levensjaar niet meer af te sluiten
  • Drie medische vragen bij het afsluiten van de verzekering

Keurmerken en prijzen

Sinds 2011 is A.s.r. in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). Dit houdt in dat A.s.r. aan een bepaald eisenpakket qua klantgerichtheid voldoet en een goede dienstverlening biedt. Daarnaast wordt A.s.r. net zoals iedere verzekeraar in Nederland in de gaten gehouden door diversie instanties (zoals De Nederlandsche Bank) en brancheorganisaties. Zaken doen met A.s.r. is daarom altijd veilig.

Soorten uitvaartverzekeringen

Bij uitvaartverzekeraar A.s.r. kunt u drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen afsluiten. Welke verzekering voor u de beste optie is, is afhankelijk van wie u de verantwoording voor de uitvaart wilt geven en hoe precies u al weet wat u wilt verzekeren. De drie mogelijkheden worden hieronder besproken.

Geld Garant Uitvaartplan
Bij het Geld Garant Uitvaartplan van A.s.r. sluit u een verzekering af voor een bepaald geldbedrag dat na uw overleden uitgekeerd wordt aan wie u wilt. Via dit plan hoeft u nu dus nog een beslissingen te maken over welke diensten u van de uitvaartondernemer afneemt. Het Geld Garant Uitvaarplan is daardoor ook erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een buitenlandse uitvaart wezen. U bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is dat u verzekert. Vervolgens betaalt u voor dit bedrag tegen een premiebetaling (afhankelijk van uw leeftijd) of via een eenmalige koopsom.

Geld Geregeld Uitvaartplan
Ook bij het Geld Geregeld Uitvaarplan verzekert u een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd na uw overlijden. Het verschil met het Geld Garant Uitvaartplan is dat het bedrag direct betaald wordt aan de uitvaartverzorger. Het komt dus niet in handen van uw nabestaanden. Ook in dit geval kunt u zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat u verzekert.

Zorg Garant Uitvaartplan
Met het Zorg Garant Uitvaartplan verzekert u de diensten van een uitvaartpakket. Hiermee wordt de basis van uw uitvaart geregeld. Er is daarnaast nog de mogelijkheid om voor persoonlijke wensen een extra bedrag te verzekeren. Het pakket omvat:

Zorg Garant Uitvaartplan
Begeleiding Persoonlijke begeleiding, nazorg en rechtsbijstand gedekt
Uitvaart Uitvaartleider, 4 dragers, vervoer overledene naar uitvaart, verzorging
Vervoer Rouwauto en volgwagen in de gemeente
Rouwkaarten 100 rouwkaarten
Vrij te besteden Naar wens mee te verzekeren
Extra Graf- en crematiekosten, opbaring en koffie na uitvaart meeverzekerd voor gezamenlijk € 1.921,-
Hoogte premie Afhankelijk van leeftijd en hoogte vrij te besteden bedrag

Extra diensten A.s.r.

De uitvaartverzekeraar A.s.r. biedt de volgende handige diensten aan:
  • Online uitvaartwaardemeter: met deze gratis, online tool kun je eenvoudig een schattig maken van de kosten van uw gewenste uitvaart. De kosten worden berekend op basis van je postcode.
  • Via de speciale website https://login.asr.nl/mijnasr/login/ kunt u eenvoudig inloggen in een online omgeving waar u uw verzekeringspolis kunt inzien en eventueel wijzigen.
  • Op de website www.doodgaanendoorgaan.nl biedt A.s.r. veel achtergrondinformatie over uitvaarten en overlijden. Daarnaast wordt er een handige tool aangeboden om te berekenen of u een uitvaarverzekering nodig heeft.

Contactgegevens A.s.r.

E-mailadres Ga naar contactformulier
Telefoonnummer (030) 257 91 11
Postadres Archimedeslaan 10, 3584 BA Utrecht